Ana içeriğe atla

STEPHEN HAWKİNG:TRUMP DÜNYA'YI VENÜS'E ÇEVİREBİLİR!!!

Fizikçi Stephen Hawking, Donald Trump'ın ABD'yi Paris Anlaşması'ndan çekmesinin küresel ısınmayı geri dönüşü olmayan bir noktaya taşıyabileceği uyarısında bulundu.
75. doğum günü etkinlikleri kapsamında BBC'ye konuşan Hawking, dünyanın Venüs gezegenindekine benzer bir sera etkisiyle 250 dereceye kadar ısınabileceği ve gökten sülfürik asit yağabileceği uyarısında bulunurken, benzer senaryolar nedeniyle insanlığın soyunu devam ettirmek için başka bir gezegeni kolonileştirmesinin zorunlu olduğunu söyledi.
ABD Başkanı Trump'ın Paris Anlaşması'ndan çekilme kararı Avrupa'dan Asya'ya kadar pek çok ülkenin tepkisini çekmişti.
Paris İklim Anlaşması, ülkelerin karbon salımlarını kısıtlayarak küresel ısınmayı sınırlandırma amacı taşıyordu.
"Geri dönülmez noktanın çok yakınındayız. Trump'ın bu adımı bu noktayı aşmamızı sağlayabilir. Bu durumda dünyaya önleyebileceğimiz bir zarar vermiş oluruz ve doğal yaşamı hem kendimiz hem de çocuklarımız için tehlikeye atarız" diyen Hawking, önümüzdeki bin yıl boyunca insanların Dünya'dan başka bir gezegeni kolonileştirmemesi durumunda yok olacağı öngörüsünde bulundu.
Cambridge profesörüne göre iklim değişikliği insanlığın önündeki en büyük tehditlerden biri.
Gelecek hakkında karamsar olduğunu açıklayan Hawking "Evrimsel sürecin insan genlerinin içine kıskançlık ve agresifliği yerleştirmiş olmasından korkuyorum. Çatışmalar azalma belirtisi göstermiyor, kitle imha silahları ve askeri teknoloji bunu felaket noktasına taşıyabilir. İnsanlığın en iyi umudu uzayda bağımsız koloniler kurmak" diye konuştu.
Brexit hakkında da açıklamalar yapan akademisyen, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının İngiltere'nin araştırma yürütmesine kalıcı zarar vereceği görüşünde:
"Bilim işbirliği içinde yapılır, bu yüzden ayrılığın etkisi çok kötü olacak ve İngiltere'deki bilimi izole ve içe kapanmış bir hâle getirecek."

İnsanlığa en büyük mirası

75. yılını kutlayan Hawking, BBC'nin insanlığa bıraktığı en büyük mirasının ne olduğu sorusuna ise şöyle yanıt verdi:
"75 yaşına ulaşacağımı hiç düşünmezdim, bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum.
"Sanırım en büyük keşfim, karadeliklerin aslında tamamen kara olmadığını bulmaktı. Kuantum etkileri nedeniyle sıcak cisimler gibi enerji yayıyorlar. Termodinamik yasaları ve kuantum yasalarının etkileşiminden kaynaklanan bu sonucu kimse tahmin etmiyordu. İlerde kuantum mekaniği ile genel görelilik arasındaki çelişkileri aşmak için bundan faydalanılacağını düşünüyorum."

Hayalindeki doğumgünü hediyesi

Mümkün olsa hangi doğum günü hediyesini isteyeceği de sorulan Hawking, kendisinde 21 yaşında teşhis konuşan motor nöron hastalığının tedavisini, en azından ilerlemesinin engellenmesini isteyeceğini söyledi:
"21 yaşında bana teşhis koyulduğunda 2-3 yıl içinde öleceğimi söylediler.
"54 yıl sonra daha güçsüz ve tekerlekli sandalyede olsam da çalışmaya ve bilimsel makaleler yazmaya devam edebiliyorum. Ama bu zorlu bir süreç oldu, arkadaşlarımın, ailemin ve iş arkadaşlarımın desteği olmasa bunu başaramazdım."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEHMET AKİF ERSOY BİYOGRAFİ

İstiklal Marşının şairi, Türk şair Mehmet Akif Ersoy... Mehmet Akif Ersoy kimdir? İşte Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi... Mehmet Âkif Ersoy  20 Aralık 1873'te  İstanbul'un Fatih ilçesi Sarıgüzel mahallesinde  Buhara'dan Anadolu'ya geçmiş bir ailenin kızı olan Emine Şerif Hanım'ın ve Kosova doğumlu, Fatih Camii medrese hocalarından olan Mehmet Tahir Efendi'nin oğlu olarak doğdu.  İlkokul yıllarında babasından  Arapça  öğrenmeye başladı. Dil derslerine büyük ilgi duyan Mehmet Akif Ersoy Rüştiye'deki eğitimi boyunca  Türkçe, Arapça, Farsça ve Fransızca  derslerinde hep birinci oldu. Rüştiyeyi  bitirdikten sonra 1885'te dönemin gözde okullarından  Mülkiye İdadisi'ne  kaydoldu. 1888'de okulun yüksek kısmına devam etmekte iken babasını kaybetti. Ertesi yıl büyük Fatih yangınında evlerinin yanması aileyi yoksulluğa düşürdü. Babasının öğrencisi Mustafa Sıtkı aynı arsa üzerine küçük bir ev yaparak aileyi bu eve yerleştirdi. M

STEPHEN HAWKİNG KİMDİR?

Stephen Hawking, motor nöron hastalığını (ALS Amyotrofik Lateral Skleroz) yenip çağının en saygın ve başarılı bilim insanlarından oldu. Güçlü ve renkli espri anlayışıyla bir bilim elçisiydi ve çalışmalarına halkın rahat erişebilmesi için uğraştı. Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere adlı kitabı en çok satanlar listesine girdi ama kaç kişinin kitabı sonuna kadar okuyabildiği ise belirsiz. Çok sayıda televizyon programına katılan Hawking, sentezlenen sesinin de birçok kayıtta kullanılmasına izin verdi. Stephen William Hawking, 8 Ocak 1942'de Oxford'da doğdu. Biyolog olan babası, annesiyle birlikte Almanya'da bombardımanlardan kaçıp Londra'ya taşınmıştı. Oxford Üniversitesi'ni birincilikle bitirip Cambridge Üniversitesi'nde kozmoloji (evren bilimi) doktorası yaptı. Gençliğinde at biniyor, kürek sporuyla ilgileniyordu. Ama Cambridge'teyken motor nöron hastalığı teşhisi kondu ve vücudunun işlevini neredeyse tamamen yitirdi. 2 yıl ö

STEPHEN HAWKİNG'İN GELECEĞE DAĞİR UYARILARI!!!

Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı. İşte onlardan bazıları... Başka gezegenlere yerleşmek Stephen Hawking tüm yumurtaları aynı sepete koymayı doğru bulmayan bir kişi. Bu örnekteki sepet ise Dünya oluyor. Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı. Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zeka, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir. 2016'da BBC'ye konuşan Hawking, "Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman dil