Ana içeriğe atla

2020 DE IMEİ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?


En son Temmuz ayında ciddi bir artışla zamlanan IMEI kayıt ücretine zam geliyor. 2020 yılı itibariyle geçerli olması beklenen yeni IMEI ücreti.


Yeniden Değerlendirme Oranı kapsamına giren tüm vergilerin fiyatları, Vergi Usul Kanunu‘na göre yeni yıl ile beraber tekrardan belirleniyor. Bu sene Yeniden Değerlendirme Oranı, TÜİK’in üretici fiyat endeksine göre yüzde 22.58 olarak açıklandı.

IMEI kayıt ücretine zam geliyor!

Pasaport yenileme, trafik cezaları ve Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi pek çok kaleme de 2020 yılı itibariyle yüzde 22.58‘lik zam gelecek. Eğer Cumhurbaşkanlığı tarafından oranlarda özel bir değişiklik yapılmaması durumunda, IMEI kayıt ücretlerine de yüzde 22.58’lik zam yansıyacak.

IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak?

Temmuz ayında büyük bir zam gelen ve 618 TL‘den 1500 TL‘ye çıkan IMEI kayıt ücreti, 2020 yılı itibariyle beraber 1838 TL olacak. Yani kısaca IMEI kayıt ücretinin 338 TL daha da pahalanacağını söyleyebiliriz.
Yine özellikle yüksek fiyatlı, üst segment telefonların bazılarını yurt dışından getirmek daha mantıklı olmaya devam edecek. Ama IMEI kayıt ücretlerinin artırılması ve artmaya devam etmesi, IMEI kaydı ile ilgili artırılan zorluklar, yurt dışından getirilen telefonlara talebi düşürecek gibi gözüküyor. Siz bu konuyla ilgili neler düşünüyorsunuz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

MEHMET AKİF ERSOY BİYOGRAFİ

İstiklal Marşının şairi, Türk şair Mehmet Akif Ersoy... Mehmet Akif Ersoy kimdir? İşte Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi... Mehmet Âkif Ersoy  20 Aralık 1873'te  İstanbul'un Fatih ilçesi Sarıgüzel mahallesinde  Buhara'dan Anadolu'ya geçmiş bir ailenin kızı olan Emine Şerif Hanım'ın ve Kosova doğumlu, Fatih Camii medrese hocalarından olan Mehmet Tahir Efendi'nin oğlu olarak doğdu.  İlkokul yıllarında babasından  Arapça  öğrenmeye başladı. Dil derslerine büyük ilgi duyan Mehmet Akif Ersoy Rüştiye'deki eğitimi boyunca  Türkçe, Arapça, Farsça ve Fransızca  derslerinde hep birinci oldu. Rüştiyeyi  bitirdikten sonra 1885'te dönemin gözde okullarından  Mülkiye İdadisi'ne  kaydoldu. 1888'de okulun yüksek kısmına devam etmekte iken babasını kaybetti. Ertesi yıl büyük Fatih yangınında evlerinin yanması aileyi yoksulluğa düşürdü. Babasının öğrencisi Mustafa Sıtkı aynı arsa üzerine küçük bir ev yaparak aileyi bu eve yerleştirdi. M

STEPHEN HAWKİNG KİMDİR?

Stephen Hawking, motor nöron hastalığını (ALS Amyotrofik Lateral Skleroz) yenip çağının en saygın ve başarılı bilim insanlarından oldu. Güçlü ve renkli espri anlayışıyla bir bilim elçisiydi ve çalışmalarına halkın rahat erişebilmesi için uğraştı. Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Karadeliklere adlı kitabı en çok satanlar listesine girdi ama kaç kişinin kitabı sonuna kadar okuyabildiği ise belirsiz. Çok sayıda televizyon programına katılan Hawking, sentezlenen sesinin de birçok kayıtta kullanılmasına izin verdi. Stephen William Hawking, 8 Ocak 1942'de Oxford'da doğdu. Biyolog olan babası, annesiyle birlikte Almanya'da bombardımanlardan kaçıp Londra'ya taşınmıştı. Oxford Üniversitesi'ni birincilikle bitirip Cambridge Üniversitesi'nde kozmoloji (evren bilimi) doktorası yaptı. Gençliğinde at biniyor, kürek sporuyla ilgileniyordu. Ama Cambridge'teyken motor nöron hastalığı teşhisi kondu ve vücudunun işlevini neredeyse tamamen yitirdi. 2 yıl ö

STEPHEN HAWKİNG'İN GELECEĞE DAĞİR UYARILARI!!!

Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de dikkat çekti. Bu konulardaki açıklamaları basının manşetlerinde yer alırken bazen de tartışma yarattı. İşte onlardan bazıları... Başka gezegenlere yerleşmek Stephen Hawking tüm yumurtaları aynı sepete koymayı doğru bulmayan bir kişi. Bu örnekteki sepet ise Dünya oluyor. Hawking on yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini söylüyordu. Bu açıklamaları sıklıkla manşetlerde yer aldı. Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak mümkün değil. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zeka, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir. 2016'da BBC'ye konuşan Hawking, "Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman dil